Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a fost iniţiatorul unui moment plin de emoţie şi totodată de curaj după depunerea de flori de la statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt de la Chişinău, prilejuită de sărbătorirea Zilei Independenţei Republicii Moldova.

După depunerea florilor, delegaţia prahoveană, cea mai numeroasă delegaţia care a participat la depunerea de flori, a trecut strada spre un grup de tineri unionişti care arborau un banner cu mesajul „Independenţă reală.Să fim aceeaşi ţară”. Românii de pe cele două maluri ale Prutului s-au îmbrăţişat, s-au strâns în braţe, iar timp de câteva minute în piaţă s-au auzit lozinci precum „Trăiască, trăiască, trăiască să trăiască,Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”, „Unire, Unire”...

Trebuie să mai spunem că am văzut lacrimi în ochii prahovenilor, semn că emoţiile nu ţin cont de statutul politic sau social.

Vă reamintim că o numeroasă delegaţie prahoveană se află în Republica Moldova pentru a prezenta cea de a zecea ediţie a „ExpoPrahova” la Cimişlia.

Urmăriţi declaraţia lui Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, despre momentul emoţionant de la Statuia lui Ştefan cel Mare.