Peste 300 de ploieşteni s-au înghesuit pe peronul Gării de Sud pentru a-i întâmpina pe membrii Familiei Regale a României, porniţi într-o călătorie simbolică cu Trenul Regal, de la Sinaia, la Ploieşti, Buzău, Râmnicu Sărăt şi Focşani.

Cu o precizie regală, trenul a oprit în Ploieşti, fix la ora 10.19,  alteţele regale fiind aşteptate de viceprimarul Iulian Teodorescu şi de subprefectul Mădălina Lupea.

Sutele de ploieşteni au intonat Imnul Naţional şi pe cel Regal, şi i-au aplaudat îndelung pe Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Maria, Principele Nicolae, dar şi pe Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României.

Impresionată de numărul mare de ploieşteni veniţi să îi întâmpine, Principesa Margareta a încălcat puţin protocolul şi a mers în Gară pentru a da mâna cu cât mai mulţi dintre cei prezenţi. „La multi ani”, le-a spus şi Principele Nicolae ploieştenilor care i-au înconjurat cu dragostea lor.

Emoţia s-a putut citi pe feţele membrilor Familiei Regale, care după urcarea în tren au ieşit la ferestre pentru a îi saluta, încă o dată pe cei prezenţi. Au fost şi norocoşi care au reuşit să primească un autograf pe carţile despre Familia Regale pe care le aduseseră de acasă.

„Cât sunt de frumoşi”, a şoptit una dintre fetiţele care au avut norocul de a le aştepta pe principese cu flori.

Trenul Regal a plecat spre Buzău, iar în urmă au rămas câteva sute de ploieşteni fericiţi că au putut asista la un moment istoric.