Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că în ultimele patru luni au fost deblocate 4.000 de posturi în spitale, ca o consecinţă a faptului că a fost introdus pachetul de bază de servicii medicale, adăugând că o parte dintre posturi se află în faza de organizare de concurs pentru a fi ocupate.

Potrivit ministrului Sănătăţii, o consecinţă după introducerea de la 1 iulie a pachetului de bază de servicii medicale este aceea că atât în spitalele subordonate Ministerului Sănătăţii, cât şi în cele subordonate autorităţilor locale au fost deblocate 4.000 de posturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Acum suntem în a patra lună de folosire a pachetului şi a mers aşa cum estimasem noi. Primul indicator bun este că am reuşit să deblocăm posturi în sănătate. Am reuşit să economisim atât pentru a debloca 2.400 de posturi în subordinea Ministerului Sănătăţii, adăugându-se şi spitalele din subordinea autorităţilor locale, ajungem undeva la 4.000 de posturi deblocate în astea aproape patru luni. Am toate motivele să cred că, în continuare, aplicarea pachetului serviciilor de bază trebuie făcută. E adevărat, mai sunt lucruri de corectat şi de aceea suntem în permanent dialog cu fiecare specialitate în parte şi, de la 1 ianuarie, o să se adauge şi cardul şi cred că banii vor începe să ajungă în momentul în care vom fi dublaţi de acest pachet de bază şi de card", a declarat Nicolae Bănicioiu, sâmbătă, la Cluj-Napoca.

El a precizat că o parte din cele 4.000 de posturi au fost deja ocupate, iar unele sunt în procedură de organizare de concurs pentru a fi ocupate.