Judeţele Prahova, Timiş şi Vâlcea vor avea câte un centru de excelenţă în care vor fi selectaţi copii şi tineri capabili de performanţă, aceştia urmând să fie pregătiţi în zilele de sâmbătă, în timpul anului şcolar, dar şi în perioada vacanţelor şcolare, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Centrele vor selecta copii şi tineri pentru constituirea grupelor de performanţă pe discipline, arii curiculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice.

Centrul de Excelenţă din judeţul Timiş va avea sediul în cadrul Liceului Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara. În judeţul Prahova, sediul CJE va fi la Colegiului Naţional "I.L. Caragiale" din municipiul Ploieşti, iar în judeţul Vâlcea, la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea.

Organigramele centrelor urmează să fie aprobate de inspectoratele şcolare judeţene, iar posturile aferente centrelor vor fi finanţate din bugetele consiliilor locale. Centrele se pot finanţa şi din venituri proprii ale consiliilor locale, dar şi din sponsorizări şi donaţii, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale.

Mediafax