Principesa Irina a fost plasată trei ani sub supraveghere de un judecător federal, după ce şi-a cerut scuze pentru rolul său în cazul de lupte de cocoşi în Oregon care, potrivit principesei, a reprezentat o ruşine pentru ea şi familia sa, relatează postul de televiziune american ABC News.

"Îmi pare foarte rău că m-am implicat în această afacere", a declarat Irina Walker în faţa judecătorului federal, înainte de a fi pronunţată sentinţa. "Nu am avut intenţia de a încălca legea", a adăugat ea.

Principesa şi soţul său, John Walker, au pledat vinovat, în iulie, în dosarul privind participarea la o reţea de lupte de cocoşi. Soţii Walkers au acceptat să vândă imobile şi să plătească Guvernului 200.000 dolari.

Judecătorul le-a permis să efectueze călătorii internaţionale în timpul perioadei de probă, deoarece Regele Mihai se confruntă cu probleme de sănătate şi principesa ar dori să-l viziteze mai des.

Soţii Walkers au fost arestaţi în august 2013, după ce autorităţile au anunţat că ei au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 - aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland.

Procurorii au afirmat că soţii Walkers au impus spectatorilor o taxă de 20 de dolari pentru a vedea luptele de cocoşi, iar numărul total de spectatori pe zi depăşea 100.

Cuplul câştiga bani, de asemenea, din vânzările de alcool. Irina Walker este cea de-a treia fiică a fostului rege al României, Mihai I.

SURSA: Gindul.info