Alejandro Castro, unul dintre fiii fostului preşedinte cubanez Fidel Castro, şi-a petrecut weekendul pe Valea Prahovei. Ajuns în staţiunea Buşteni, acesta a avut parte de o petrecere pe cinste şi s-a bucurat din plin de muzica lautareasca dar şi de produsele tradiţionale româneşti. Fiul fostului preşedinte cubanez Fidel Castro a fost aşteptat în staţiunea Buşteni, conform tradiţiei, cu pâine şi sare. Deşi în primul moment nu a înţeles prea bine obiceiul local, Alejandro s-a adaptat foarte repede şi a gustat din produsele preparate special şi cu foarte mare grijă pentru el. Îmbrăcat lejer şi cu celebra codiţă prinsă într-un elastic, Alejandro părea un turist obişnuit al locului. Gazda sa, Emanoil Savin, primarul staţiunii Buşteni, i-a pregătit un program special în crama prin care au trecut de-a lungul timpului zeci de vedete din România sau din străinătate. Alejandro a gustat din preparatele din căprioara, urs sau mistreţ şi a ţinut să-şi toarne singur din butoiul cu vin alb. După cum era de aşteptat, fiul fostului preşedinte cubanez Fidel Castro a oferit gazdelor celebrele “Havane”, trabucuri cubaneze de cea mai bună calitate. A fost răsplătit atât cu dulceaţă “Simona Halep” cât şi cu sticle de vin produse în ediţie limitată pentru nunta lui Lucian Bute. Atmosfera din cramă a fost susţinută de celebrul lăutar Iulian de la Ciocăneşti care l-a încântat pe oaspete cu melodii compuse ad-hoc!

“ Mi-au plăcut foarte mult oamenii de aici, românii sunt foarte primitori şi deschişi, care văd partea bună a lucrurilor din viaţă. Există o afinitate între caracterul românilor şi al cubanezilor. Nu este prima mea vizită în România, dar aici mă voi întoarce cu siguranţă.” , ne spune Alejandro Castro

 Alejandro Castro a vizitat la Buşteni şi Castelul Cantacuzino şi a fost foarte încântat de panoramele din zonă. A promis că o sa se întoarcă aici pentru a urca pe platoul munţilor Bucegi, pentru a ajunge la Crucea Eroilor de pe vârful Caraiman intrată de curand în Cartea Recordurilor.