"Ziua Bunicilor" ar putea fi sărbătorită în prima zi din octombrie, potrivit unei iniţiative legislative adoptate, marţi, de senatori.

Mai mulţi senatori PNL au propus ca românii să sărbătorească "Ziua Bunicilor" pentru a arăta astfel "preţuirea şi recunoştinţa societăţii pentru stăruinţa depusă de bunici în educarea generaţiei în creştere".

Parlamentarul care a iniţiat proiectul este Steliana Miron, cosemnatari fiind Marin Burlea, Ioan Cristina, Marius-Petre Nicoară, Tudor Doina-Anca şi Ştefan Băişanu.

Potrivit proiectului, de "Ziua Bunicilor" ar urma să fie organizate evenimente publice finanţate din bugetul autorităţilor locale sau centrale.

Initiatorii arată, în expunerea de motive, că toate statele membre ONU sărbătoresc, pe 1 octombrie, "Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice", instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în anul 1990.

"Se poate îmbătrâni frumos, dacă şi societatea din care facem parte e capabilă să înteleagă nevoile vârstei a treia şi problemele cu care se confruntă", susţin semnatarii proiectului legislativ.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, cu 88 de voturi ”pentru”, patru voturi ”împotrivă” şi două abţineri, în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.