Într-o perioadă în care ziarele sunt pline de ştiri despre rezultatele proaste ale elevilor români, un liceu din Ploieşti se mândreşte cu o clasă în care învaţă nouă olimpici.

Este vorba despre clasa a şaptea de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, iar aici studiează premianţi la olimpiadele de Lingvistică, Română, Matematică, Chimie sau Biologie.

Bilanţul clasei  arată astfel: Alexandra Irimia - două premii speciale, unul la olimpiada de Limba romana şi altul la cea de Creaţie şi spiritualitate; Eduard Stoica - menţiune şi premiu special la Olimpiada de lingvistică; Andrei Pârvulescu- menţiune la fizică; Valentin Datcu- matematică şi informatică; Adrian Căpraru- tot matematică şi informatică; Sebastian Meşca- biologie; Matei Banu- fizică; Valentin Datcu şi Alexandru Ilie- chimie.
Andrei Pârvulescu se mai poate lăuda cu încă o performanţă. El este elevul care a obţinut numai note de 10 la toate materiile, din clasa a cincea şi până în prezent.

Concluzia este că se poate şi credem că ar fi cazul ca tinerii care se plâng de subiectele grele de la examenul de Bacalaureat să îi întrebe pe elevii de la „Mihai Viteazul” care este secretul reuşitei lor.