Laura Codruţa Kovesi a declarat, într-un interviu pentru publicaţia Der Standard, că numărul de dosare se va dubla până la finalul anului 2014.

În 2013 au fost soluţionate 4183 de dosare şi au trecut la faza judiciară. Pentru sfârşitul lui 2014 estimăm un număr dublu de asemenea dosare.(…) Nu există dosare motivate politic. Sunt investigaţii împotriva parlamentarilor de la toate partidelor şi miniştrilor din toate guvernele. Sunt multe dosare care vin tot de la politicieni şi nu sunt bazate pe iniţiativa DNA. Ci pe plângeri făcute uneori de colegii de partid sau foşti colegi de partid ai politicienilor respectivi.(…) Parlamentul a respins în acest an fără excepţie cererile noastre de arestare a parlamentarilor. Aici este foarte interesant căaceastă cooperare funcţionează foarte bine, independent de apartenenţa la un partid – cererile noastre au fost respinse în egalămăsură pentru parlamentari aflaţi la guvernare sau în opoziţie.

În cadrul aceluiaşi interviu, Kovesi a fost întrebată şi care ar fi cea mai eficientă modalitate de luptă împotriva corupţiei şi a respectării statului de drept în România următorilor ani. Şefa DNA a răspuns:

Printre alte lucruri, o mai mare dorinţă politică de a lupta împotriva corupţiei şi de instituire a unor măsuri preventive – nu se poate ca DNA să fie nevoit să aresteze toţi doctorii şi profesorii înainte să se ia măsuri împotriva corupţiei din sistemul medical şi în educaţie. Vulnerabilităţile sistemului pot fi prevenite cu uşurinţă.