Olimpicii români au cucerit patru medalii (o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz) la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, organizată în Taipei (Taiwan), în perioada 13-20 iulie. Bistriţeanul Rareş Buhai, elev în clasa a XI-a, şi-a adjudecat medalia de aur şi cea mai bună performanţă românească de până acum la această olimpiadă.

Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, şi-a adăugat în palmares încă o medalie de aur, la fel ca la precedentele două ediţii, potrivit Ministerului Educaţiei. Buhai ocupă astfel locul şase la nivel mondial.

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara (laureat cu argint şi anul trecut) şi de Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia 2014 a Olimpiadei Internaţionale de Informatică au participat 303 concurenţi din 86 de state