Câteva graţioase lebede reprezintă atracţia oamenilor pe plaja staţiunii Eforie Sud, într-un golf unde acestea se adăpostesc printre stabilopozii unui dig de protecţie din largul Mării Negre.

Păsările plutesc pe apa mării cu o fascinantă eleganţă şi se apropie adeseori de mal, părând obişnuite să primească mâncare de la trecători.

În ciuda vântului care sufla cu putere şi a cerului înnourat, oamenii vin special la Eforie Sud pentru a hrăni lebedele, nu cu pâine cum obişnuiesc cei mai mulţi dintre oameni, ci cu peşte.

“Am cumpărat hamsie proaspătă şi am venit iar la Eforie cu prietenii. Săptămâna trecută am descoperit lebedele, dar nu aveam nimic de mâncare la noi ca să le dăm. Eu chiar le promisesem că le voi aduce hamsie. Doamne, cât sunt de frumoase. (…) Încet, încet, să nu le speriaţi”, şoptea o femeie, încântată de cât de rapid înghiţeau lebedele hamsia.

Cu toată prudenţa acesteia, liniştea păsărilor din golful de la marginea staţiunii Eforie Sud, în zona denumită Capul turcului, a fost tulburată de trei pescari amatori care au intrat în apă pentru a prinde râme de mare, echipaţi cu salopete impermeabile şi cu plase special confecţionate de ei pentru astfel de capturi.

“Suntem pescari, căutăm râme de mare pentru a pescui chefal. (…) Ce să facem? Este patimă mare pescuitul ăsta”, a spus unul dintre bărbaţi, un localnic din Eforie Sud care a precizat că este obişnuit cu prezenţa lebedelor în zona respectivă.

El a explicat că acum sunt mult mai puţine lebede la Eforie Sud, comparativ cu toamna şi iarna trecute când numărul acestora a fost de peste treizeci. 

SURSA: Agerpres.ro