Peste 85% dintre români vor petrece Paştele în familie, conform unui studiu recent. Chiar dacă nici jumătate dintre angajaţi nu vor avea parte de prime sau bonuri cadou, mesele românilor se anunţă mai pline în acest an faţă de anul trecut.

Comparativ cu anul trecut, bugetul pe care românii îl alocă sărbătorilor pascale a crescut cu doar 1 leu.

Doar jumătate dintre angajaţi vor primi beneficii suplimentare la locul de muncă. Dintre aceştia, peste 15% se vor bucura de o primă în bani, 11,2% vor primi tichete cadou şi aprope 5% produse cadou, potrivit studiului realizat de Mednet.

Când vine vorba de păstrarea tradiţiilor pascale, 64% dintre orăşenii intervievaţi au declarat că vor vopsi ouă, în timp ce 17,2% dintre ei au spus că preferă să le cumpere direct vopsite.

La capitolul cozonac, orăşenii sunt ceva mai leneşi. Peste 50% dintre ei îl vor cumpăra de la magazin şi doar 33,6% au spus că îl vor pregăti în casă.

Mai mult sau mai puţin tradiţie, înnoirea garderobei cu ocazia Paştelui este printre principalele preocupări ale românilor în această periodă. Peste jumătate dintre intervievaţi au declarat că îşi vor cumpăra haine, încălţăminte şi accesorii. Iepuraşul oferă o notă din ce în ce mai comercială acestei sărbători, iar oferirea cadourilor de Paşte a devenit un obicei răspândit în toată ţara. Peste 70% dintre intervievaţi au declarat că vor cumpăra cadouri pe care le vor oferi în pricipal persoanei iubite sau copiilor.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional-urban. Au fost intervievate 663 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani. Marja de eroare este de 3,81%.