Oraşul Sibiu a fost inclus într-un top al celor mai valoroase destinaţii europene încă „nedescoperite”, de către publicaţia online americană The Huffington Post, care citează un celebru brand de ghiduri turistice internaţionale - Fodor’s. Oraşul transilvănean se află pe locul 8 din 15 destinaţii cu potenţial turistic, dar mai puţin vizitate la nivel internaţional.

„Când vine vorba de destinaţii europene de top, mai mare nu înseamnă neapărat mai bun. În timp ce majoritatea turiştilor gravitează, de obicei, în jurul oraşelor mari, precum Londra sau Paris, unele dintre secretele cele mai bine păstrate şi care oferă cele mai mari satisfacţii se găsesc în afara drumului bătătorit”, scriu jurnaliştii americani în descrierea topului.

Pe primele poziţii în lista destinaţiilor care aşteaptă să fie descoperite se află Porto Palermo, Albania, un sat care găzduieşte un castel de secol XVIII, Sainte-Agnes, Franţa, un sat construit pe vârf de munte, cu vedere la Marea Mediterană, şi Coimbra, Portugalia,un oraş universitar vibrant cu o mulţime de atractii istorice.

Plasat la jumătatea topului, Sibiul depăşeşte, în viziunea editorilor de ghiduri turistice, oraşe precum Kosice (Slovacia), capitala culturală europeană de anul trecut, sau Malaga (Spania), unde soarele străluceşte 324 de zile pe an. „Construită în secolul al 12-lea, cetatea românească a Sibiulului este o destinaţie ideală pentru pasionaţii de istorie. Se mândreşte încă cu multe din fortificaţiile originale, iar vizitatorii se pot plimba prin labirinturi de scări de piatră şi arcade pentru a explora arhitectura rustică a zonei. Opriţi-vă în Piaţa Mare, pentru a vizita Palatul Brukenthal, un conac maiestuos din secolul al 18-lea, care găzuieşte una dintre cele mai vechi colecţii muzeale din lume”, notează autorii topului.

Top 15 destinaţii europene încă nedescoperite

1) Porto Palermo, Albania

2) Sainte-Agnes, Franţa

3) Coimbra, Portugalia

4) Kotor, Muntenegru

5) Varşovia, Polonia

6) Appenzell, Elveţia

7) Smolare, Macedonia

8) Sibiu, România

9) Kosice, Slovakia

10) Korcula, Croaţia

11) Bolgheri, Italia

12) Folegandros, Grecia

13) Insulele Azore, Portugalia

14) Malaga, Spania

15) Kutna Hora, Republica Cehă