Programul de vizitare a Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost extins cu trei ore, în perioada 1 aprilie-30 septembrie, astfel că turiştii pot avea acces în incinta monumentului istoric, zilnic, între orele 9,00 şi 20,00.

“Programul de vizitare a Castelului Corvinilor a fost modificat la cererea turiştilor. Pe timpul verii, mulţi dintre aceştia ajungeau la castel şi după ora 17,00 şi solicitau să poată vizita castelul, mai ales că veneau de departe. De aceea, pentru a mulţumi toate grupurile de turişti, am decis să suplimentăm programul până la sfârşitul lunii septembrie”, a declarat marţi  directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Costin Tinca.

Un bilet de intrare la castel costă 25 de lei pentru adulţi, pensionarii vor plăti 10 lei, elevii şi studenţii 5 lei, iar dacă sunt în grupuri mai mari tariful scade la 4 lei.

Potrivit datelor oficiale, anul trecut Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat de aproximativ 300.000 de turişti, plătitori de bilete.

Ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, castelul este o construcţie impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane şi un donjon. De-a lungul timpului, castelul a avut mai mulţi proprietari şi a căzut pradă unui incendiu devastator în anul 1854. Prima restaurare a monumentului s-a încheiat în anul 1914, fiind urmată de o altă etapă, în perioada 1956-1968.

Din anul 1974, castelul a fost transformat în muzeu, în prezent acesta deţinând diverse colecţii de arheologie provenite din săpăturile sistematice efectuate în zona municipiului Hunedoara, dar şi expoziţii tematice, cum este fierăria medievală ce a fost deschisă în urmă cu două săptămâni.