Mii de turişti sunt aşteptaţi să îşi petreacă Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei, ei având la dispoziţie cinci pârtii care sunt deschise în Buşteni şi Azuga, dar şi un patinoar cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi amenajat la Sinaia.

Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, a declarat, luni, pentru Agerpres, că aproximativ 10.000 de turişti sunt aşteptaţi să îşi petreacă Revelionul în Sinaia, Buşteni şi Azuga, aproximativ 98% dintre locurile de cazare fiind ocupate. Turiştii vor putea practica sporturi de iarnă pe cinci pârtii care sunt deschise la Buşteni şi la Azuga, stratul de zăpadă artificială având până la aproximativ 20 de centimetri.

Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, nicio pârtie din Sinaia nu este practicabilă. Condiţii pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt la Buşteni, pe pârtia Kalinderu I, şi la Azuga, unde sunt deschise patru pârtii, stratul de zăpadă artificială atingând pe alocuri 20 de centimetri.