Toate pârtiile de schi din cele şase staţiuni turistice din judeţul Maramureş au fost deschise iubitorilor sportului alb.

Potrivit unor administratorii de pârtii din Munţii Gutâiului şi Pietrosul Rodnei, stratul de zăpadă oscilează între 25 şi 80 de cm, se poate schia în condiţii foarte bune, vizibilitatea atmosferică este perfectă, iar instalaţiile de telescaun funcţionează pe toate pârtiile.

Pe pârtiile de schi din Şuior şi Cavnic au fost activate tunurile de zăpadă pentru a spori stratul de omăt de la baza pârtiilor. Unul dintre administratorii pârtiilor de schi din staţiunea montană Cavnic, Cristian Costin, a declarat că stratul de zăpadă are o grosime cuprinsă între 40 şi 70 cm.
“Se poate schia în condiţii foarte bune, zăpada e aproape îngheţată tot timpul zilei din cauza temperaturilor scăzute. Cele patru pârtii de schi vor fi deschise la sfârşitul săptămânii, dar şi în perioada Crăciunului şi Anului Nou”, a spus Cristian Costin.

În staţiunea turistică Borşa din Munţii Pietrosul Rodnei stratul de zăpadă a ajuns la 65 cm, iar în staţiunea Mogoşa şi Izvoarele măsoară 50 cm.

Începând de vineri, Primăria municipiului Baia Mare, prin compania de transport public “Urbis”, pune la dispoziţia celor interesaţi curse speciale de transport care fac legătura dintre oraş şi staţiunile montane Cavnic şi Şuior.

În judeţul Maramureş sunt operabile pârtiile de schi din staţiunile Şuior-Baia Sprie, Roată-Cavnic, Icoană-Cavnic, Borşa, Mogoşa-Baia Sprie şi Izvoarele.