Peste 700 de turişti schiori au luat cu asalt, sâmbătă după-amiază, pârtiile din Buşteni şi Azuga, unde stratul de zăpadă artificială variază între 20 şi 40 de centimetri.

Turiştii care se află pe Valea Prahovei au posibilitatea de a schia atât la Buşteni, cât şi la Azuga, unde au fost deschise, în total, patru pârtii înzăpezite artificial.

Turiştii îşi petrec timpul liber şi în parcul de distracţii de la baza pârtiei Kalinderu din Buşteni, care funcţionează atât vara, cât şi iarna. Fun Park-ul este dotat cu o sanie-tobogan, bandă de urcare, baby lift, tubing, carusel, precum şi cu o pârtie artificială de schi.

Alţi peste 200 de turişti schiază pe cele trei pârtii deschise la Azuga, unde sunt deschise Cazacu Începători şi Variantă, dar şi Sorica Începători, stratul de zăpadă fiind de până la 40 de centimetri.

La Sinaia nu se schiază încă, dar se continuă înzăpezirea Pârtiei Noi, deservită de telegondolă. De altfel, aceasta este singura pârtie care beneficiază, deocamdată, de o instalaţie de zăpadă artificială.

Primăria Sinaia a anunţat că, sâmbătă seară, a fost aprins iluminatul festiv în oraş. Evenimentul a debutat cu un program de colinde, vin fiert şi figurine de turtă dulce oferite de către gazde, iar în program a fost inclus şi un spectaculos foc de artificii.