Prima pârtie de pe Valea Prahovei care se deschide în acest sezon este la Azuga, unde pot schia, în weekend, copiii şi începătorii.

Administratorul domeniului schiabil din staţiune, Vasile Richea, a declarat că începătorii şi copiii vor putea schia pe pârtia Cazacu Începători, care are o lungime de 150 de metri şi care este deservită de un teleschi.

Potrivit sursei citate, stratul de zăpadă de pe pârtie depăşeşte 30 de centimetri. De asemenea, de două zile se lucrează şi la înzăpezirea artificială a pârtiei Sorica.

Şi autorităţile de la Buşteni şi Sinaia au pornit instalaţiile de înzăpezire artificială a pârtiilor, însă acestea nu vor fi deocamdată deschise.

Astfel, la Buşteni se lucrează pentru înzăpezirea artificială a pârtiei Kalinderu I, pe care administratorul domeniului schiabil vrea să o deschidă, în funcţie de condiţiile meteo, la data de 15 decembrie, iar la Sinaia autorităţile au demarat procesul de înzăpezire artificială a Pârtiei Noi, deservită de telegondolă, singura din staţiune care beneficiază deocamdată de o instalaţie de zăpadă artificialăa