Se pare că pentru a combate grava problemă cu care se confruntă, China a descoperit o soluţie inovativă: va acoperi şi împresura cu verdeaţă un oraş întreg, relatează Dailymail. Cam un milion de plante fac parte din acest proiect.

Noul Oraş Pădure este construit în prezent în zona de sud a Chinei, în provincia Guangxi, şi va găzdui circa 30.000 de locuitori. Lucrările ar urma să se încheie în 2020.

Oraşul se va întinde pe o suprafaţă de circa 175 de hectare, adică aproape jumătate din suprafaţa Central Park din New York.

Proiectul are prevăzute peste 1 milion de plante din 100 de specii diferite. Ca urmare, calitatea aerului ar urma să fie mult mai bună decât în alte oraşe chineze.

Proiectul de design este realizat de firma italiană Stefano Boeri Architetti. Designerii susţin că plantele care vor fi incluse în acest proiect au capacitatea de a absorbi în jur de 10.000 de tone de dioxid de carbon în fiecare an, ceea ce echivalează cu emisiile a 1.961 de maşini.

În plus, verdeaţa care va acoperi clădirile ar urma să menţină temperatura în clădiri şi în mediul înconjurător la nivele mai reduse decât în zonele urbane tradiţionale.