Doctorul Shalom Lam este medic specialist obstetrică-gineclogie, specializat în acordarea consilierei în menopauză şi sindrom pre-menopauzal, acest lucru fiind o premieră în oraşul Ploieşti. Consilierea este acordată alături de medicii specialişti în endocrinologie şi cardiologie, la Spitalul Lotus.

Dar ce este menopauza?

Menopauza este asociată cu sfârşitul ciclului menstrual. Această stare este rezultatul unor modificări naturale ale hormonilor, rezultat ce are loc treptat, pe parcursul mai multor ani şi care favorizează apariţia unor afecţiuni precum: boli cardiovasculare, osteoporoza, incontinenţă urinară, luarea în greutate, bufeuri, insomnii, dar şi tulburări emoţionale.

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul estrogenului şi progesteronului scade, iar numărul şi calitatea ovulelor se reduc şi ciclul menstrual devine neregulat. Această perioadă, numită pre-menopauză, poate dura câţiva ani şi se încheie odată cu ultimul ciclul mestrual, fiind urmată după aproximativ un an de menopauză şi apoi de postmenopauză.

Iată o listă de afecţiuni favorizate de menopauză:

1. Osteoporoza

Scaderea nivelului de estrogen este un factor determinant pentru pierderea mineralelor din oase. Astfel, odată cu instalarea menopauzei, oasele devin mai fragile şi se pot fractura mai uşor, în special oasele de la încheietura mâinilor, de la şold şi de la nivelul coloanei vertebrale. Osteoporoza se manifestă de multe ori şi prin deformarea coloanei şi tasarea vertrebelor, determinând aspectul încovoiat. Spitalul Lotus dispune de întreaga tehnologie DEXA, necesară diagnosticării osteoporozei cu ajutorul echipamentului PRODIGY ADVANCE de ultima generatie, un aparat de diagnostic imagistic ce foloseste tehnologia DEXA – Dualenergy X-ray Absortiometry.

2. Bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces din lume şi ocupă unul dintre primele locuri şi în cazul femeilor aflate la menopauză. Aceste boli apar ca urmare a creşterii nivelului de colesterol din sânge, care anterior era controlat cu ajutorul estrogenului. De aceea, la Spitalul Lotus, echipa de medici specializată în cardiologie sprijină doamnele în acest proces foarte important pentru sănătatea lor.

3. Incontinenţa urinară

Estrogenul menţine sănătatea ţesuturilor de la nivelul vaginului şi a vezicii urinare. Odată cu apariţia menopauzei, aceste ţesuturi încep să se subţieze şi să se atrofieze, cât şi o sensibilitate mai ridicată a musculaturii pelvine şi a vezicii urinare. Toate aceste aspecte contribuie la apariţia incontinenţei urinare, care se manifestă printr-o hiperactivitate a vezicii urinare şi o nevoie frecventă de micţiune. Medicii spitalului Lotus sunt specializaţi în incontinenţa urinară şi în chirurgia acesteia.

4. Instabilitatea emoţională

Fluxul redus al hormonilor sexuali în timpul menopauzei influenţează starea emoţională a unei femei, care se poate confrunta cu:

  • stări de nervozitate
  • melancolie
  • stări emoţionale extreme – agresivitate sau afecţiune ridicată
  • anxietate
  • depresie
  • probleme de memorie şi concentrare.

Pentru aceste probleme, medical psihiatru este alături de doamnele aflate la menopauză, oferă consiliere şi medicaţie potrivită nevoii acestora.

Dacă vrei să vorbeşti cu un consilier specializat şi să primeşti recomandări personalizate pentru diagnosticarea sindromului pre şi menopauzal, programează-te acum pentru recomandări şi asistenţă medicului specializat in Consiliere menopauză şi sindrom pre-menopauză: Dr. Shalom Lam.

La Spitalul Lotus există o echipă multidisciplinară care îţi stă la dispoziţie, şi echipamentele necesare pentru a acorda consilierea de care ai nevoie în această perioadă importantă şi dificilă în viaţa doamnelor!

Suntem alături de TINE!

Programări şi informaţii suplimentare la 0244.510.808, pe e-mail la adresa [email protected].