Pare incredibil insa este adevarat! Fenomenul ce parea imposibil s-a intamplat intr-o localitate din Romania, unde toate femeile au ramas insarcinate in acelasi an.

Este vorba despre localitatea Crucea, din judetul Iasi, unde toate femeile cu varsta cuprinsa intre 13 si 45 de ani, au ramas incarcinate in acelasi an.

In localitate sunt acum atat de multi copii incat nu mai au loc la gradinita din sat.

"Noi avem in jur de 450 de copii care nu sunt cuprinsi la gradinita. Este marea problema, a spatiului. Majoritatea copiilor de aici incep sa migreze spre comuna Lungani. La noi, natalitatea este in crestere in fiecare an", a explicat mediatorul scolar Ionut Anghel, potrivit digi24.ro.

Edilii spun ca degeaba fac campanii de informare, traditia este mult mai puternica in comunitate.

"Este incetatenit obiceiul sa se casatoreasca de la varste fragede de la 13-14 ani, ca pana la 20 de ani fiecare familie sa aiba cinci, sase copii", a declarat primarul comunei, Gheorghe Pricopie.

Un raport Eurostat arata ca femeile din Romania sunt printre cele mai tinere mame din Europa. Media de varsta este de 26,3 ani, in timp ce media europeana este de 28,9 ani. in 2015, in Romania 676 de tinere cu varsta sub 15 ani au nascut si aproape 19.000 de tinere cu varsta intre 15 si 19 ani au nascut, scrie digi24.ro.