Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, vineri, că va fi lansat studiul de fezabilitate pentru Aquapark-ul oraşului, care va fi "cel mai tare din această parte a Europei". Valoarea investiţiei va fi cuprinsă între 10 şi 15 milioane de euro.

Nicolae Robu a declarat că Aquapark-ul va fi realizat cu bani din bugetul local, în perioada imediat următoare fiind lansat studiul de fezabilitate.

“Vom da drumul la studiul de fezabilitate pentru Aquapark-ul Timişoarei. Vreau să facem un aquapark pe banii noştri. Oradea a putut să facă un aquapark pe fonduri europene pentru că avea într-o anumită zonă un areal cu statut de staţiune şi în staţiuni se pot face astfel de dezvoltări pe bani europeni. Timişoara nu are un astfel de areal cu statut de staţiune. Ne gândim să-l realizăm în Mehala, în zona Aeroportului Cioca sau undeva înspre Pădurea Bistra. Dacă spun că facem, facem. Nu puteam mai devreme să-l realizăm, pentru că oraşul trebuia mai înainte modernizat în ceea ce priveşte infrastructura de mobilitate”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, Aquapark-ul va fi mai “tare” decât cele din Szeged sau Oradea, iar edilul-şef se gândeşte să facă un împrumut bancar, în condiţiile în care rata de îndatorare a Primăriei ar fi printre cele mai mici din ţară.

“Aquapark-ul Timişoarei chiar va fi cel mai tare din această parte de Europă. În mod sigur avem Aquapark în anul 2021. Cel târziu în 2020 va fi inaugurat, tehnologiile de realizare a aşa ceva sunt destul de bine puse la punct şi credem că într-un an, doi se poate realiza. Dacă lucrurile merg bine cu licitaţia, poate chiar în 2019 va putea fi finalizat. Cu veniturile noastre proprii îl facem. Vrem să ne asumăm obiective foarte mari pentru că vrem să facem şi un împrumut bancar”, a mai declarat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a precizat că s-a inspirat din mai multe locuri pe care le-a vizitat, printre care şi un aquapark din SUA.

“Sunt amator de astfel de obiective, muncim mult şi avem nevoie şi de refacere. Aquapark-ul va avea şi multe bazine, şi un sistem de tobogane pe care nu-l veţi mai găsi niciunde în zonă, tiroliană. Eu am nişte idei, sunt un tip cu imaginaţie. M-am inspirat din ce am văzut din diverse locuri, de-aia spun că va fi cel mai tare. Unele lucruri le-am văzut în SUA. Facem o combinaţie de elemente pe care le-am văzut în diverse locuri, va ieşi ceva foarte tare. Trebuie iar să facem un efort propriu, dar îl vom face. Nu se poate mai devreme de prima jumătate a anului 2018 să înceapă lucrările”, a spus Robu.