Câteva zeci de mii de români sunt aşteptaţi să petreacă Revelionul în străinătate. Alternativele sunt multe, dar numeroşi conaţionali - mai mulţi ca în oricare an - se vor afla la bordul charterelor către Dubai sau în marile oraşe europene.

Exotic sau cât mai aproape de casă? Ambele variante, întrucât românii au început să prindă iar gustul sejururilor în străinătate în perioada sărbătorilor de iarnă. Varietatea rămâne cuvântul de ordine şi anul acesta, iar bugetul mediu se păstrează între 500 şi 700 de euro, semn că românii sunt dispuşi să cheltuiască între 10 şi 12 milioane de euro pentru câteva zile peste graniţă de Revelion.

Mai mult, solicitările turiştilor pentru concedii de lux au crescut anul acesta cu aproximativ 20% comparativ cu anul trecut, în condiţiile în care un sejur exotic costă, în medie, 1.500 de euro. Republica Dominicană, Mauritius şi Thailanda sunt la mare căutare, însă agenţiile de turism au introdus în ofertă şi destinaţii precum Mexic, Singapore sau Hong Kong.

Fără doar şi poate, Austria rămâne cea mai căutată destinaţie de iarnă, iar în perioada Revelionului, Viena ia locul staţiunilor de schi din zona Tirolului sau Kaprun. Patru nopţi de cazare în frumoasa capitală a Austriei costă 499 de euro, în condiţiile în care turistul este cazat la un hotel de trei stele plus, în această sumă fiind incluse micul dejun şi biletele de avion. Primeşte drept bonus turul oraşului cu un ghid de limba română.  Cina de Revelion costă 149 de euro şi este opţională.
Münchenul are cel mai accesibil preţ pentru un sejur de Revelion, mai exact 350 de euro de persoană pentru patru nopţi de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus. La acest tarif se adaugă taxele de aeroport, de aproximativ 100 de euro.

Tot în Europa, de anul acesta s-au pus în vânzare sejururi către Dublin (datorită introducerii cursei directe a Tarom către capitala Irlandei) şi Lisabona. Portugalia se află în topul preferinţelor turiştilor, întrucât insula Madeira este faimoasă pentru cel mai mare spectacol de artificii din lume, dar şi datorită preţurilor.
De doi ani, de când operatorul aerian TAP efectuează curse între Bucureşti şi Lisabona, sunt mii de români care ajung pe insulă, o parte dintre ei chiar de Revelion.

Dubai este una dintre destinaţiile preferate ale românilor. Charter pentru Emirate a reprezentat un succes în această perioadă Aproximativ 1.000 de români vor zbura către această destinaţie anul acesta, în condiţiile în care Emiratele atrag anual aproximativ 40.000 de români. Pentru Revelionul 2013/2014, tarifele pornesc de la 923 de euro de persoană pentru o săptămână şi ajung la 4.189 de euro pentru acelaşi sejur.

O minivacanţă de patru nopţi, cinci zile în Praga, de Revelion, costă 399 de euro. Cazarea cu mic dejun inclus este la un hotel de patru stele, iar zborul se efectuează cu operatorul ceh CSA. Cina de Revelion costă aproximativ 100 de euro şi nu este inclusă în tarif.