Hotelul Decebal, din staţiunea Băile Herculane, a fost scos la vânzare de Fisc. Preţul clădirii de 7.000 de metri pătraţi are un preţ care porneşte de la 4,2 milioane de lei. Autorităţile trebuie să recupereze datoriile proprietarului către stat.

Hotelul a fost construit în 1865 şi s-a chemat în trecut Franz Iosif. Este în conservare din 1993, dar a ajuns o adevărată ruină.

Însă autorităţile, în loc să promoveze frumuseţea clădirii, prezintă poveşti paranormale. Pe site-ul Primăriei Băile Herculane, la categoria „atracţii turistice locale mai puţin obişnuite”, despre Hotelul Decebal se spune că este „în topul celor mai 10 bântuite bântuite, realizat de America Tours în perioada 2010 – 2011, la poziţia a patra”.

O legendă locală spune că sub fundaţiile Hotelului Decebal, vechi de 150 de ani, s-ar ascunde o comoară romană, păzită de această fantomă, pentru a ţine departe căutorii de comori, se mai precizează pe site-ul primăriei

Băile Herculane au o istorie de aproape două milenii şi începe din vremea romanilor, care au introdus cultul balnear preluat de la greci, potrivit Ideipentruvacanta.ro.

Atestarea documentară a staţiunii datează din anii 153 d.C., fapt consemnat într-o tabulă votivă din băi. Din timpul romanilor au rămas numeroae vestigii precum apeducte, băi, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de mulţumire aduse zeilor pentru vindecare.

Istoria modernă începe din 1718, în cadrul Imperiului austriac. Au fost construite şi modernizate căile de acces, grănicerii bănăţeni construind majoritatea edificiilor din staţiune, cu influenţele barocului austriac