Ministerul Justiţiei din Liban a interzis difuzarea unui videoclip al cântăreţei pop libaneze, Mirian Klink, considerându-l indecent şi a avertizat că cine nu va respecta această decizie este pasibil de o amendă de 50 de milioane de lire libaneze (33.000 de dolari), relatează EFE.

Într-un comunicat, justiţia libaneză a semnalat că a luat decizia după ce s-a consultat cu miniştrii justiţiei şi informării, Salim Jreissati şi Melhem Riachi, având în vedere că videoclipul lansează un mesaj "cu caracter sexual care aduce atingere obiceiurilor tradiţionale printr-un comportament aparent infantil'.

Se adresează de asemenea un apel platformelor de pe Internet, precum YouTube, să-l retragă de la difuzare, altminteri vor fi nevoite să plătească amenda.

În Liban, numeroşi cântăreţi rivalizează pe reţelele de socializare pentru a-şi atrage simpatizanţi, nu doar prin talentul lor, ci şi prin apariţiile lor îndrăzneţe.

Klink, care în videoclipul interzis apare alături de cântăreţul Yad Jalife, a devenit cunoscută ca model, ea defilând inclusiv pentru prestigiosul creator de modă libanez Elie Saab.