Una dintre pasarelele din canionul "Sapte scari", din Masivul Piatra Mare, a fost distrusa de un mare bloc de gheata desprins de pe stanca, astfel ca administratorii au luat decizia ca intregul obiectiv turistic sa intre in reparatii.

Puntile distruse vor fi reconstruite de alpinisti utilitari, incidentul avand loc in urma cu cateva zile, cand blocul de gheata urias s-a prabusit ca urmare a incalzirii bruste a vremii, relateaza Digi 24.

"Suportii au fost smulsi din stanca, pasarela a fost facuta praf, s-au strambat profilele, trebuie sa scoatem suportii din stanca", spune Ioan Ilea, alpinist al unei firme specializate in alpinism industrial.

Pana la repararea puntilor, accesul turistilor nu este posibil, insa oricum in aceste zile exista pericolul ca bucati de gheata sa se mai prabuseasca. De altfel, in zona au fost amplasate panouri prin care turistii sunt atentionati cu privire la caderea bucatilor de gheata.

Costurile pentru refacerea pasarelei sunt de aproape 10.000 de lei.

Unul dintre administratorii canionului "Sapte scari", Cristian Popa, a spus ca la jumatatea lunii martie se va putea deschide accesul turistilor in zona: "Dupa 15 martie se cam poate da drumul. Depinde suta la suta de starea vremii, pentru ca daca prindem iar acum doua saptamani de ploaie sau de ninsoare, iar trebuie sa sistam lucrarile".

Noile punti si scari ale canionului au fost construite si amplasate in anul 2013, inlocuindu-le pe cele vechi care nu mai erau sigure pentru turisti. Costurile au fost atunci de 330.000 de lei, iar banii sunt recuperati si din taxa pentru acces in canion - 10 lei pentru adulti si 5 pentru elevi si studenti.

Canionul este cel mai spectaculos pe care il pot parcurge turistii in tara noastra, dar necesita un grad sporit de atentie. In anul 2016 a avut peste 62.000 de vizitatori.