Ghidul turistic londonez The Calvert Journal a inclus un oraş din Transilvania pe lista celor mai stilate oraşe ale anului 2017.

Este vorba de Cluj-Napoca. Oraşul din Ardeal este prins pe lista celor mai chic şi plăcute oraşe din Noul Est care trebuie vizitate cât mai curând, devenind destinaţii esenţiale pentru turistul modern, scrie ghidul online.

Lista cuprinde 16 oraşe care se remarcă prin arhitectură, viaţa de noapte sau proiecte ecologice. În cazul Clujului, scena artistică, proiectele în desfăşurare şi cafenelele au atras atenţia editorilor.

”Pe străzile lăturalnice, arhitectura Baroc ascunde o multitudine de baruri subterane, în timp ce foste fabrici şi palate sunt rezidenţele artistice ale celor mai talentaţi români. Cluj este locul unde s-a născut muzica electronică din Transilvania, Clubul Midi fiind cel mai mare şi mai bun din această sferă muzicală încă din 2007”, explică ghidul londonez.

Pe lista Calvert Journal se mai află Belgrad, Budapesta, Dubrovnik, Kiev, Ljubljana, Moscova, Mostar, Odesa, Split, St. Petersburg, Tallinn, Tbilisi, Varna, Zadar şi Zagreb.