Toate cele 84 de persoane decedate în urma atacului comis joi seară la Nisa, unde un bărbat a intrat cu un camion frogorific în mulţime pe Promenade des Anglais, au fost identificate, a anunţat marţi Parchetul din Paris, relatează AFP.

Identificarea are loc printr-un proces strict, procedurile fiind realizate de către o comisie alcătuită din specialişti.

În urma acestei identificări, pot fi eliberate certificate de deces şi permise de înhumare, care permit restituirea corpurilor familiilor. Printre decedaţi se numără şi românul Cristian Coman, care se afla împreună cu familia în vacanţă. Soţia şi fiul său sun internaţi în stare gravă în spitalele din Nisa

Bilanţul atacului de la Nisa se ridică la 84 de persoane decedate, inclusiv zece copii şi adolescenţi, şi 74 de răniţi în continuare spitalizaţi, 28 la reanimare.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic. Procurorul Parisului, Francois Molins, declara că şoferul camionului care a intrat în mulţime şi-a exprimat susţinerea faţă de gruparea jihadistă şi a căutat online informaţii despre atacul dintr-un club gay de la Orlando.