TITLURILE ZILEI:
• Accident grav pe DN1 la Comarnic Trei maşini implicate FOTO- VIDEO    • Azuga: Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe un turn inalt de 40 de metri! VIDEO FOTO    • 3.000 de euro dacă recomanzi un IT-ist bun. Cererea de programatori sparge toate recordurile    • Proiect de lege al PSD care pune plata amenzilor în aşteptare!    • The Guardian: Regulamentul intern al Facebook despre sex, terorism şi violenţă    • Accident la Găgeni. Trei maşini implicate    • Patru răniţi într-un accident produs pe DN1, între Ploieşti şi Sinaia    • Angajatorii din industrie au creat peste 26.000 de locuri de muncă în ultimul an    • Poliţiştii belgieni cer ajutorul autorităţilor române pentru identificarea unui bărbat găsit mort, cu membrele tăiate    • 11 blocuri cu bulină din Prahova, reabilitate cu bani de la Guvern    • Reguli obligatorii pentru pachetele de ţigarete de la rafturi: brandul ocupă mai puţin spaţiu    • O aplicaţie de telefon mobil din China a găsit 1.300 de copii daţi dispăruţi    • Maxima zilei - 22 mai 2017    • Bancul zilei din data de 22 mai 2017    • Accident grav pe DN1 la Comarnic Trei maşini implicate FOTO- VIDEO    • Azuga: Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe un turn inalt de 40 de metri! VIDEO FOTO    • 3.000 de euro dacă recomanzi un IT-ist bun. Cererea de programatori sparge toate recordurile    • Proiect de lege al PSD care pune plata amenzilor în aşteptare!    • The Guardian: Regulamentul intern al Facebook despre sex, terorism şi violenţă    • Accident la Găgeni. Trei maşini implicate    • Patru răniţi într-un accident produs pe DN1, între Ploieşti şi Sinaia    • Angajatorii din industrie au creat peste 26.000 de locuri de muncă în ultimul an    • Poliţiştii belgieni cer ajutorul autorităţilor române pentru identificarea unui bărbat găsit mort, cu membrele tăiate    • 11 blocuri cu bulină din Prahova, reabilitate cu bani de la Guvern    • Reguli obligatorii pentru pachetele de ţigarete de la rafturi: brandul ocupă mai puţin spaţiu    • O aplicaţie de telefon mobil din China a găsit 1.300 de copii daţi dispăruţi    • Maxima zilei - 22 mai 2017    • Bancul zilei din data de 22 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Luni - 22 mai 2017 8:33:18

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Paradisul din Polinezia Franceză


6 octombrie 2013

citeşte totul despre:
agentii,
decorul,
mancarea,
japonia,
insulelor,
oportunitati,
notredame,
militarilorrating     (122 vizualizări)

O vacanţă la tropice se poate dovedi cel mai bun remediu împotriva frigului care a pus stăpânire pe România. Sutele de atoli şi insule vulcanice care alcătuiesc Polinezia Franceză, cu o vegetaţie tropicală luxuriantă, înconjurate de oceanul Pacific, formează decorul perfect pentru o vacanta de vis.

Cea mai faimoasă insulă din arhipelagul situat în mijlocul Pacificului de sud este Tahiti. Formată în urma erupţiei unor vulcani submarini care se ridică acum la peste 2.000 m peste nivelul oceanului, insula este centrul economic şi administrativ al Polineziei.

Capitala insulei Papeete, un oraş micuţ, a cărui populaţie depăşeşte cu puţin 100.000 de locuitori, ce atrage însă prin farmecul său aparte, străzile largi dominate de arbori tropicali care umbresc clădirile vopsite, preponderent, în alb. În oraş puteţi vizita muzeul Gauguin, parcul Bougainville, catedrala Notre-Dame din Papeete (foto stânga) sau piaţa tradiţională, care puteţi achiziţiona diverse suveniruri, produse de artizanat, bijuterii din perle sau scoici.

Polinezia Franceză are cel mai ridicat cost al vieţii din întreaga lume, imediat după Japonia.

Agenţii de turism vă sfătuiesc să vă gestionaţi foarte atent bugetul, alocaţi o sumă limitată pentru achiziţionarea suvenirurilor, cazaţi-vă la pensiuni, în dauna marilor hoteluri. De asemenea, nu vă jenaţi să întrebaţi la restaurant cât costă mâncarea, dacă preţul acesteia nu este trecut în meniu. Mai ieftin puteţi cumpăra alimente de la negustorii ambulanţi sau direct de la piaţă.

Dacă problema banilor a fost rezolvată, relaxaţi-vă şi bucuraţi-vă de numeroasele oportunităţi de distracţie oferite cu generozitate de insule. Puteţi începe prin a admira peisajul, gratis. Apoi, în funcţie de buget, puteţi alege dintr-o gamă largă de activităţi, sporturi nautice, jet ski, surf, windsurfing, scufundări printre peşti viu coloraţi si corali, expediţii în interiorul insulei, cu maşini de teren sau biciclete închiriate.

Amatorii de senzaţii tari pot hrăni rechinii. Pentru a practica această activitate, turistul este nevoit să înoate în mijlocul prădătorilor înfometaţi, protejat doar de o cuşcă metalică. Pentru o vedere de la înălţime a insulelor, puteţi face un tur cu elicopterul sau puteţi încerca parasailingul.

Dacă Tahiti vi se pare prea aglomerat, insulele învecinate (Bora Bora, Moorea, Huahine) sunt mult mai liniştite oferind un cadru intim pentru o vacanţă.

Bora Bora este celebră şi datorită unui episod care îmbină istoria cu legenda, petrecut după cel de-al doilea război mondial. În timpul conflictului armata Statelor Unite a instalat pe insulă o bază militară pentru aprovizionare. Baza s-a închis oficial în 1946, însă majoritatea militarilor repartizaţi în Bora Bora au refuzat să se mai întoarcă în ţară. A fost nevoie de intervenţia familiilor acestora pentru a-i convinge să părăsească ceea ce ei numeau "paradisul".

Insulele din Pacificul de sud sunt destul de greu accesibile românilor atât din cauza distanţei şi al costurilor. Un sejur în acest Paradis terestru poate costa peste 2.000 de euro/persoană. Însă, dacă dispuneţi de această sumă, nu ezitaţi, veţi beneficia de o experienţă unică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Un producător de filme şi echipa lui filmau undeva foarte departe în deşert.
Într-o zi un bătrân indian s-a dus la producător şi i-a spus:
– Mâine, ploaie! Următoarea zi a fost complet ploioasă.
O săptămână mai târziu, bătrânul Indian s-a dus la producător şi i-a spus:
– Mâine, furtună! Următoarea zi a fost o furtună cumplită în deşert.
– Indianul ăsta este incredibil, a spus producatorul şi i-a cerut secretarei lui să îl angajeze să prezică vremea.
Oricum, după câteva prognoze excelente, bătrânul Indian nu a mai venit la locul de filmare timp de două săptămâni.
Când în sfârşit producătorul l-a întâlnit iarăşi şi i-a spus:
– Mâine trebuie să filmez nişte scene foarte importante şi depind de tine, trebuie să ştiu cum va fi vremea.
Indianul a ridicat din umeri şi a răspuns:
– Nu ştiu, radio stricat.
„Nu există decât o replică la înfrângere şi aceasta este victoria.” — Winston Churchill

Curs valutar
22 mai 2017


EUR
EURO = 4.56 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0774 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2949 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online