Costa Brava este un amestec de zone sălbatice şi porţiuni foarte dichisite, cu tot confortul necesar turiştilor. Regiunea mai este numita, pe bună dreptate, şi Coasta Sălbatică. Cu o atmosferă caldă, datorită firii ospitaliere a localnicilor şi a frumuseţilor naturale, a plajelor (în Costa sunt câteva dintre cele mai bune plaje din Europa, a căror calitate a fost răsplătită cu Steagul Albastru) şi golfurilor, frumoasa regiune catalană te invită să-i decoperi farmecul.

Daca vrei să explorezi regiunea, închiriază o maşină şi mergi în satele cocoţate pe vârfurile dealurilor, în orăşele mici şi cochete. Descoperă plăcerea unei plimbări cu maşina pe şoselele de pe ţărmul mediteranean, cu briza mângâindu-ţi faţa.

Dacă vrei să stai cât mai mult pe plajă şi să vizitezi oraşele mai mari, transportul public este bine pus la punct.

Dacă argumentele te-au convins să-ţi faci vacanţa în Costa Brava, iată una dintre cele mia frumoase staţiuni unde să stai:

Tossa de Mar - este o staţiune mai liniştită, pentru familiile cu copii. Plajele sunt cu nisip amestecat cu pietriş, şezlonguri, umbrele şi toalete. Poţi face un tur al staţiunii cu trenuleţul alb-albastru. Dacă vrei să vizitezi fortul din vârful dealului şi nu ai energie să urci pe jos, iei trenuleţul verde. O plimbare cu vaporul cu o carenă de sticlă îţi va oferi posibilitatea să admiri flora şi fauna marină şi să explorezi grotele din zonă. Din oraş sunt autobuze spre Girona şi Barcelona.

Costa Brava este un paradis gurmand catalan. Aici vei găsi cea mai mare concentrare de bucătari Michelin din Spania. Să nu uităm nici de vinurile locale, absolut divine. Poate acesta este unul dintre motivele pentru care francezii vin să-şi petreacă vacanţele aici de foarte mulţi ani. Poţi mânca preparate tradiţionale catalane sau specialităţi din bucătăria internaţională. Ţine cont că preţurile cresc pe măsură ce restaurantele sunt mai aproape de mare!