Demararea programului „Litoralul pentru ruşi”, cu preţuri de 10 euro/noapte, în hoteluri de 4 stele, este o invitaţie făcută, la Moscova, tuturor turiştilor din Federaţia Rusă, a declarat vineri,  preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin.

„Tour-operatorii mari ruşi au acceptat să intre în programul ‘Descoperă România’, pe care delegaţia română l-a prezentat la întâlnirile de la Moscova. Propunerea noastră finală este de a lansa un program special destinat pieţei ruse. Asociaţia Litoral — Delta Dunării va fi prima dintre membrii FAPT care creează un program destinat turiştilor ruşi pe care vrem să-i atragem. Programul ‘Litoralul pentru ruşi’ va avea preţuri absolut speciale, simbolice chiar, la cazare, mai mici decât oricare cu care am fost obişnuiţi până acum. Programul este astfel gândit pentru a atrage interesul turiştilor ruşi şi pentru a fi cu mult sub preţurile pe care le practică acum Bulgaria”, a precizat Corina Martin.

Pachetele vor conţine numai cazarea la hoteluri, în general, de 4 stele, astfel încât turiştii să poată cheltui mai mult pe servicii adiacente.

„Vom avea tarife de sub 10 euro/persoană/noapte. Vom selecta, la întoarcerea în România, hotelurile care vor intra în acest program special, tocmai în ideea că turiştii ruşi vor dori să consume serviciile adiacente. România, acum, trebuie să vină cu un program special. Avem în vedere, pe lângă Mamaia, staţiunile Eforie şi Techirghiol, dar şi Delta Dunării. Există, în acest moment, un interes special pentru Eforie şi Techirghiol. Am discutat aceste amănunte chiar cu un operator care vindea aceste două staţiuni, dar, culmea, cu sosire pe aeroportul din Varna”, a spus Corina Martin.

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Asociaţia Litoral — Delta Dunării, împreună cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Tracia, promovează, la Moscova, în perioada 24-30 ianuarie 2016, destinaţiile autohtone printr-un proiect-pilot comun „Descoperă România”.

„Noi deja am propus acum, dar vom veni la o discuţie ulterioară şi cu o companie aeriană pentru introducerea de zboruri charter pe aeroportul din Constanţa. Vom reveni la Moscova pentru a introduce o linie charter pentru tour-operatorii ruşi interesaţi să intre în proiectul ‘Descoperă România’, cu accent pe ‘Litoralul pentru ruşi”’, precizează Corina Martin.

Conform discuţiilor purtate cu tour-operatorii locali, reprezentanţii FAPT şi ALDD au luat în calcul atragerea turiştilor ruşi, nu neapărat din Moscova, cât mai ales din centrele industriale mari ruseşti, pentru că acolo sunt foarte mulţi salariaţi — Ekaterinburg, Novgorod, Rostov pe Don, Kaluha, Celiabinsk şi, desigur, Sankt Petersburg.

„Vom merge în aceste zone industriale mari să ne atragem turiştii pentru programul ‘Litoralul pentru ruşi’ pentru că acolo este o populaţie mare, care nu cunoaşte deloc România. Asta ne-au recomandat toate agenţiile ruseşti mari. Vrem să fie ca o invitaţie de nerefuzat, pentru că turiştii ruşi vor consuma servicii opţionale, inclusiv tururi, vor merge în restaurante, cluburi. Vom lansa un semnal foarte clar că hotelierii români apreciază turiştii ruşi. Ni s-a reproşat, de altfel, că pe piaţa rusă nu a existat promovare turistică pe destinaţia România în limba rusă, că hotelierii nu au dorit turişti ruşi”, spune Corina Martin.

Delegaţia FAPT şi ALDD vrea să demonstreze, astfel, că doresc ca ruşii să devină oaspeţii hotelurilor din România.

„Dacă, însă, nu venim şi cu linie charter, nu vom putea atrage decât un maxim de 10.000 de turişti ruşi în vacanţă în România”, a atras atenţia Corina Martin.