Preţurile unei vacanţe la schi în Austria continuă să crească, în condiţiile în care costul unui abonament zilnic (skipass) pe pârtiile din staţiuni precum Kitzbuehel, Sölden sau Ischgl a depăşit pentru prima dată 50 de euro în această iarnă, a indicat Asociaţia Consumatorilor din Austria (VKI), citată de DPA.

Spre exemplu, turiştii care şi-au ales să îşi facă vacanţa în acest an în zonele de schi Arlberg şi Saalbach-Fieberbrunn vor trebui să plătească în acest an 51 de euro pentru o zi la schi, iar preţul mediu al unui skipass zilnic în Austria a crescut cu 3,6 % faţă de anul trecut, a declarat VKI.

Una dintre zonele de schi cele mai ieftine este Wenigzell, din statul austriac Styria, unde permisul zilnic este de doar 19,90 euro, sau Raggal, din statul Vorarlberg, unde turiştii plătesc 21,50 de euro zilnic pentru accesul pe părtii.

Asociaţia amintită atrage atenţia că preţurile skipass-urilor pe o zi au crescut cu 41% din 2004, însă potrivit unor companii care realizează instalaţiile de transport pe cablu, creşterea preţurilor era necesară după investiţiile anuale de milioane de euro în acest sector.