Lucrările la Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac au început, acesta urmând să fie inaugurat în Ajunul Crăciunului, iar toate locurile pentru noaptea de Revelion au fost deja rezervate de turişti britanici.

"În prezent se lucrează cu apă şi zăpadă la realizarea cofrajelor şi a schelelor necesare. Sperăm ca la finalul săptămânii să putem folosi şi blocuri de gheaţă din Lacul Bâlea, pentru realizarea efectivă a construcţiei", a declarat, pentru MEDIAFAX Lidia Bădilă, reprezentant al firmei care construieşte Hotelul de gheaţă.

Potrivit acesteia, construcţia din acest an va avea tema "Europa" şi va consta în 14 camere duble şi trei construcţii de tip iglu, realizate lângă hotel. Fiecare dintre camere va avea o denumire care aminteşte de una dintre ţările Uniunii Europene.

"Turiştii pot dormi, în funcţie de preferinţă, în Salonul vienez, în Dutch room, Studio Helsinki, English Home, High Lisbon, Bella Italia, Casa maghiară, Spanish Kingdom, Deutsche haus, Irish room, Frozen Sweden, Luxemburg, Greek Studio sau în Odaia de sus", a afirmat Lidia Bădilă.

Ea a spus că Hotelul de gheaţă va fi inaugurat în Ajunul Crăciunului, iar toate locurile pentru noaptea de Revelion au fost deja rezervate de către un grup de turişti britanici.

Pentru confortul oaspeţilor, pe fiecare pat va exista o saltea moale, acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale, iar înainte de culcare, oaspeţii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius.

Potrivit firmei care construieşte Hotelul de gheaţă, popularitatea construcţiei a crescut progresiv, în ultimii ani ajungând la 8.000 de vizitatori în fiecare sezon.