Un punct de informare turistică pentru România şi Republica Moldova a fost inaugurat sâmbătă, la librăria românească EuropaNova din Bruxelles, în cadrul primei ediţii a Festivalului limbilor, culturilor şi spiritualităţilor din Europa centrală, estică şi balcanică, dedicat în acest an limbii române.

Asociaţia EuropaNova şi-a început deja din luna mai demersul de a atrage atenţia către cultura şi spiritualitatea românească prin organizarea unui voiaj în capitala României, care se doreşte a fi ceva diferit de excursiile pe care turiştii străini le pot efectua în general. O altă notă distinctă a proiectului este că el s-a adresat până acum unor grupe de cursanţi care învaţă limba română la Bruxelles.

„Proiectul îşi propune să promoveze România altfel, în primul rând. Este vorba de excursii culturale şi nu cele normale, în care ajungem, vizităm şi plecăm. Am început cu două grupe de cursanţi, este şi o excursie lingvistică, pentru că este vorba despre oameni care studiază în Bruxelles limba română şi când ajungem la Bucureşti ei continuă să vorbească româneşte, timp de patru zile. Excursiile s-au limitat până acum la Bucureşti, însă începând de acum ne extindem în toată România şi inclusiv în Republica Moldova”, a declarat vicepreşedintele asociaţiei EuropaNova, Mirela Niţă.