Doi inventatori din Slovacia au reuşit să aducă tot confortul necesar într-un spaţiu foarte mic, o capsulă ecologică, construită pentru vacanţele în mijlocul naturii.

Potrivit Ştirile TVR, această capsulă, care este şi independentă energetic, poate fi mutată foarte uşor în orice loc al lumii.

Mica invenţie, care ar putea înlocui cortul, este capabilă să-şi producă singură curentul electric, pentru că este dotată cu o turbină eoliană şi panouri solare. Bateriile de alimentare sunt amplasate sub podea, astfel încât să nu ocupe loc. Înăuntru pot dormi lejer două persoane.

De asemenea, Ecocapsula are şi un sistem de colectare al apei de ploaie. Filtrele prin care trece apa reuşesc să distrugă bacteriile şi o transformă în apă potabilă.

„Filosofia acestui obiect e simplă: să trăieşti independent în natură, aşa cum făceau pionierii de pe continentul american care mergeau departe şi trăiau în sălbăticie”, declară unul dintre inventatorii Ecocapsulei, Tomas Zacek.

Ecocapsula este şi uşor de transportat şi se poate ataşa inclusiv la o maşină ca orice rulotă pentru că are propriile roţi.