TITLURILE ZILEI:
• Dragnea, referitor la impozitul global: S-ar putea renunţa la consultanţii fiscali şi plata impozitelor să se facă informatizat    • Programul "Prima chirie". Cine poate beneficia de banii de la stat    • Creşterea valorii amenzilor a determinat creşterea cu 72% a vânzărilor de kituri „mâini libere”    • Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar    • Zăpadă de cinci metri pe Transfăgărăşean    • Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, o nouă reuniune oficială de trap!    • Sindicatul Romatsa: Va fi declanşată greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat    • Vehiculele vor primi certificat ITP dacă au defecţiuni minore, iar la defecţiuni majore sau periculoase vor face o nouă inspecţie în maxim 30 de zile    • 11 iunie, alegeri în Prahova! Cine sunt candidaţii?    • Parcul Mihai Viteazul, sedus şi abandonat de şefii din Primăria Ploieşti FOTO    • Bancul zilei din data de 26 mai 2017    • Maxima zilei - 26 mai 2017    • Dragnea, referitor la impozitul global: S-ar putea renunţa la consultanţii fiscali şi plata impozitelor să se facă informatizat    • Programul "Prima chirie". Cine poate beneficia de banii de la stat    • Creşterea valorii amenzilor a determinat creşterea cu 72% a vânzărilor de kituri „mâini libere”    • Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar    • Zăpadă de cinci metri pe Transfăgărăşean    • Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, o nouă reuniune oficială de trap!    • Sindicatul Romatsa: Va fi declanşată greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat    • Vehiculele vor primi certificat ITP dacă au defecţiuni minore, iar la defecţiuni majore sau periculoase vor face o nouă inspecţie în maxim 30 de zile    • 11 iunie, alegeri în Prahova! Cine sunt candidaţii?    • Parcul Mihai Viteazul, sedus şi abandonat de şefii din Primăria Ploieşti FOTO    • Bancul zilei din data de 26 mai 2017    • Maxima zilei - 26 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 26 mai 2017 8:36:15

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Voucherele de vacanţă: cine câştigă, cine beneficiază de ele,cum sunt atribuite


3 iulie 2015

citeşte totul despre:
impozitul,
vouchere,
vacanta,
tichetelor,
promulgarea,
guvern,
estimata,
depaseasca,
avantaj,
aparitia,
estivala,
hotarare,
hotelierirating  rating  rating     (323 vizualizări)

Acordarea voucherelor de vacaţă este o adevărată gură de oxigen pentru hotelieri şi operatorii din turism, dar de câştigat va câştiga toată lumea. Practic, angajatorul va scăpa de plata unor taxe suplimentare, angajatul ştie că va primi o primă, chiar dacă este sub formă de voucher, iar operatorii români din turism vor fi siguri că o bună parte din an vor avea o clientelă stabilă, cu atât mai mult cu cât tichetele sunt valabile numai în România.

Taxe mai mici pentru angajatori

Vouchere pot primi angajaţii încadraţi cu contract individual de muncă, dar angajatorul nu este obligat să ofere un anumit număr de tichete de vacanţă, urmând să fie alegerea sa câte vouchere va distribui şi cui. Tot angajatorul este şi cel care va stabili valoarea acestor vouchere, care nu trebuie să depăşească şase salarii minime pe economie. Un simplu calcul ne arată că un tichet de vacanţă nu va avea o valoare mai mare de 6.300 de lei, în condiţiile în care, de la 1 iulie 2015, salariul minim este de 1.050 de lei.

Un alt avantaj pe care îl are angajatorul este că aceste vouchere de vacanţă sunt scutite de la plata contribuţiilor sociale. Pentru ele se va plăti doar impozitul de 16%, ca şi în cazul tichetelor de masă. Operatorii din turism spun că, în prezent, mai mulţi angajatori din zona firmelor corporatiste au deja pachete salariale care includ şi vouchere de vacanţă, cu diferenţa că acestea erau impozitate la fel ca salariul.

Un calcul făcut de Adevărul Financiar arată că, în prezent, pentru acordarea unui voucher de vacanţă de 1.000 de lei, angajatorul ar avea costuri reale de aproximativ 1.830 de lei. După promulgarea acestei legi, pentru voucherul de vacanţă de 1.000 de lei, costurile totale ale angajatorului vor scădea la 1.290 de lei.

Deocamdată,  legea nu poate fi aplicată, deoarece Executivul trebuie să aprobe prin Hotărâre de Guvern normele de aplicare a actului normativ. Dacă aceste norme vor fi adoptate în următoarea şedinţă de Guvern, voucherele ar putea fi emise în cel mult două săptămâni.

Voucherele pot fi folosite atât în agenţiile de turism, cât şi la operatorii direcţi, la hoteluri sau pensiuni. În cazul agenţiilor, comisionul perceput la plata cu voucherul nu poate depăşi 10%. Aceste vouchere pot fi folosite şi pentru servicii exclusive de cazare, dar şi pentru pachete care pot conţine tratament, masă sau diverse servicii.

Operatorii din turism aşteaptă ca aceste vouchere să devină operaţionale cât mai repede. La o piaţă de turism anuală estimată la un miliard de euro doar în segmentul agenţiilor, apariţia voucherelor de vacanţă va mai aduce în sistem încasări suplimentare de aproximativ 400 de milioane de euro.

Dacă sezonul de vară este ca şi pierdut în ceea ce priveşte utilizarea voucherelor pentru vacanţă, agenţiile au luat în schimb în calcul pregătirea de pachete pentru sezonul de iarnă şi, de ce nu, pentru vacanţa estivală de anul viitor.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi tineri se duc in parc.
Se aseaza in iarba…ea timida, el indraznet…
Pe masura ce se lasa noaptea, mai multe cupluri de indragostiti se asaza in iarba, in jurul lor.
La un moment dat, ea romantica:
– Ce frumos canta greierii!…
El nervos:
– Nu sunt greieri, sunt fermoare!!! …
„Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile.” — Iosif Stalin

Curs valutar
25 mai 2017


EUR
EURO = 4.5496 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0533 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2515 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online