Începând de luna aceasta, turiştii care merg la Rîşnov vor putea vizita cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Situat în pădurile Rîşnovului, DinoPark a fost finalizat şi, potrivit monitorulexpres.ro, va fi inaugurat oficial pe 12 iunie. Data a fost aleasă special, în aceeaşi zi fiind şi lansarea oficială în cinematografe a filmului „Jurassick World”, în regia lui Steven Spielberg.

DinoPark se întinde pe o suprafaţă de 1,4 hectare de pădure, iar investitorul a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro pentru acest proiect. Parcul de distracţii se află în partea dreaptă a drumului care duce spre Cetatea Rîşnov.

Aici se vor regăsi 46 de exponate, replici ale dinozaurilor în mărime naturală, certificate ştiinţific. Cel mai mare exponat are 13 metri înălţime, iar cel mai mic are 30 de centimetri. Potrivit primarului Rîşnovului, Adrian Veştea, în colaborare cu geoparcul de la Haţeg, la DinoPark vor fi expuse şi ouă de dinozaur, precum şi un schelet de dinozaur.

Parcul va mai avea şi un cinematograf cu 70 de locuri, locuri de joacă in-door şi out-door, trasee de  aventură sau căsuţe în copaci unde copiii vor putea participa la ateliere de creaţie.

„Pentru turişti, va exista, de asemenea, un vulcan care erupe şi o zonă unde se va produce un cutremur pe care vizitatorii îl pot resimţi ca pe unul real. În zonă au fost trasate şi trasee de noapte, cu iluminat inteligent”, a spus primarul Veştea, potrivit jurnaliştilor de la monitorulexpres.ro.

Un bilet va fi 28 de lei pentru adulţi şi 22 de lei pentru copii.