Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nichifor, a anunţat că va colabora cu Romsilva şi va realiza un punct de vedere pe stânca Piatra Şoimului din Masivul Rarău. Potrivit proiectului, acest punct va crea senzaţii unice turiştilor, întrucât podeaua va fi transparentă, iar în jos se va vedea inclusiv priveliştea prăpastiei.

Piatra Şoimului este unul dintre locurile de pe munte care oferă o privelişte spectaculoasă. Se află la aproximativ 10 minute de mers pe jos de cabana Rarău. Actuala amenajare a punctului datează tocmai de la sfârşitul anilor `80.

„Voi discuta cu cei de la Romsilva pentru a găsi o formulă de parteneriat şi pentru a putea face în comun un lucru absolut interesant şi din fericire singular în România. Nicăieri în România nu găsim o astfel de structură de observare.

Am gândit o structură cu foarte multă sticlă care permite o vizibilitate foarte mare a zonei montane inclusiv cu un sistem de observare mai sofisticat, un binoclu.

Noi ne-am gândit în primul rând la siguranţă pentru că actuala construcţie făcută înainte de 1989 nu oferă aşa ceva”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, citat de jurnaliştii de la svnews.ro.

De altfel, în ultima perioadă, drumurile din această zonă au fost reparate, iar şoseaua care duce spre cabana Rarău este considerată „Transalpina Moldovei”.