O cameră video de înaltă rezoluţie şi un sistem de iluminat performant vor face posibil ca monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa să fie vizitat online 24 de ore din 24, inclusiv noaptea, proiectul aparţinând Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva va inaugura, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cadrul evenimentului "Noaptea Muzeelor”, un proiect prin intermediul căruia turiştii vor putea vizita virtual 24 de ore din 24 monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa, accesând link-ul www.mcdr.ro.

Potrivit managerului Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Liliana Ţolaş, o cameră video de înaltă rezoluţie şi un sistem de iluminat performant au fost montate în incinta monumentului Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

“Turiştii vor putea vizita virtual fosta capitală a Daciei Romane. Din resursele noastre am montat un sistem video online ce permite transmiterea în timp real pe Internet a imaginilor de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, în special din zona Amfitreatului. Sistemul de iluminat este realizat cu ajutorul a 26 de reflectoare cu tehnologia LED”, a spus Ţolaş.