Topul destinaţiilor de 1 Mai este în continuare dominat de litoralul românesc, însă turiştii tineri, în special cuplurile de până în 35 de ani, optează din ce în ce mai mult pentru destinaţiile din afara ţării, chiar din afara Europei, conform unei analize a unei agenţii de turism online, remise miercuri.

Bulgaria, Grecia, Cipru şi Italia sunt cele mai vizitate destinaţii europene de 1 mai, în timp ce Egiptul şi Dubaiul atrag cei mai muţi turişti români care-şi petrec sărbătoarea în afara continentului.

Conform analizei, o mini-vacanţă de 1 Mai pe litoralul bulgăresc pentru două persoane, cu 5 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele costă circa 660 euro. Cei care vor să-şi prelungească vacanţa la 7 nopţi, pot alege plajele cipriote, costurile pentru două persoane, cu cazare la hotel de 3 stele, transport şi taxe incluse, ridicându-se la aproximativ 670 euro.

Tot în această perioadă, o vacanţă pentru două persoane, de 7 nopţi în Egipt, cu cazare, bilete de avion, taxe incluse şi transfer de la aeroport costă, în medie, 1.200 euro.

Cei care aleg un city break european, în Veneţia sau Londra, plătesc, în această perioadă, circa 700 euro pentru două persoane, sumă care acoperă 3 nopţi de cazare la 3 stele şi biletele de avion dus-întors, conform analizei Paravion.ro.