Plajele de la Corbu şi Vadu, considerate ultimele plaje virgine de pe litoralul românesc, vor fi amenajate începând de anul acesta.

Potrivit autorităţilor care au în grijă aceste plaje, vor fi amenajate parcări speciale pentru turişti. De asemenea, aceştia nu vor mai putea campa cu rulotele sau corturile direct pe nisip.

De altfel, zilele trecute, plaja Corbu din România a fost inclusă într-un top al celor mai pure plaje din lume, realizat de gipsy.ninja. Potrivit turismland.ro, plaja Corbu este una din ultimele plaje virgine de pe litoralul românesc: „Plaja Corbu e o adevărată porţie de natură pură pentru cei care vor să se bucure la modul simplu de mare, nisip şi mult soare, fiind inclusă în Rezervaţia Delta Dunării”.

Vor exista şi panouri de avertizare care vor anunţa turiştii că plaja face parte din Rezervaţia Deltei Dunării. Aceleaşi schimbări vor exista şi pe plaja Vadu. Autorităţile spun că în fiecare au venit pe cele două plaje în jur de 100.000 de turişti, iar în urma unora au rămas tone de gunoaie.