Cel mai mare stadion din lume, Rungrado 1 Mai din Phenian, capitala Coreei de Nord, cu o capacitate de 150.000 locuri, va fi redeschis în acest an, după lucrări de modernizare, relatează agenţia EFE.

Arena multifuncţională, construită în centrul Phenianului în 1989, a fost închisă în 2014 pentru lucrări de modernizare şi se va redeschide în acest an, a precizat agenţia de turism Koryo Tours cu sediul la Beijing, specializată în organizarea de voiaje în ţara asiatică, fără a preciza însă data inaugurării arenei. Dincolo de meciurile de fotbal, stadionul este gazda festivalului de masă Arirang, în care mii de persoane participă la mozaicuri umane, coregrafice şi acrobatice, însoţite de efecte spectaculoase de lumini şi pirotehnice.

În acest an însă, festivalul Arirang nu va avea loc, aşa cum a precizat operatorul turistic Young Pioneer Tours cu sediul în China, din motive care nu au fost dezvăluite. Dacă anularea de anul trecut nu a fost o surpriză, anularea festivalului din 2015 ridică semne de întrebare, mai ales că se comemorau 70 de ani de la încheierea ocupaţiei japoneze în Coreea şi de la înfiinţarea partidului muncitorilor nord-coreeni.

AGERPRES