Staţiunea Voineasa va extinde domeniul schiabil Transalpina Ski Resort cu circa 10.000 de metri pătraţi. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul staţiunii Voineasa, Gheorghe Stanciu, relatează agerpres.ro.

„Am reuşit scoaterea din fondul forestier a unei suprafeţe de 9.970 de metri şi astfel pârtia va fi extinsă. Totodată, vom avea o nouă instalaţie de teleschi aici. Mai avem în vedere împrejmuirea cu bandă a pârtiei pentru începători. Încasările în acest an sunt de peste 16 miliarde lei vechi, iar numărul turiştilor care au venit la schi s-a triplat. Semnalul a fost dat şi pentru investitorii în complexe imobiliare în zonă. Aici zăpada stă în medie şase luni pe an”, a declarat edilul din Voineasa.

În prezent, lungimea pârtiilor de schi din domeniul Transalpina depăşeşte 9,5 kilometri, existând posibilităţi pentru extinderea acestuia.

Transalpina Ski Resort este o investiţie în valoare de 35 de milioane de euro în Munţii Lotrului, pe raza staţiunii Voineasa, pe malul lacului Vidra.

Investiţia este în curs de finalizare, lucrările fiind terminate în procent de aproximativ 92%. De doi ani, pârtiile de schi de aici au instalaţii de telescaun, de teleschi, telegondolă şi tunuri de zăpadă.