Durata sejurului de Revelion a scăzut de la 6-7 zile la 4-5 zile din cauza puterii de cumpărare tot mai scăzute a românilor. În acest context, hotelierii au segmentat vacanţa de sărbători în trei tipuri pachete, încercând să atragă cât mai mulţi turişti, potrivit Federaţiei patronatelor din Turismul Românesc.

"Un tip de ofertă include minivacanţa de Crăciun, de 3 zile, cu mic dejun, cazare şi masă de Crăciun, care a costat în medie 300-500 de lei de persoană, un altul presupune o minivacanţă de weekend de două nopţi, cu mic dejun inclus, la preţuri de 150-300 de lei de persoană, şi cel de-al treilea tip de pachet se referă la minivacanţa de Revelion, redusă în acest an la 4-5 zile, cu preţuri care variază între 800 de lei şi 3.000 de lei de persoană, în funcţie de complexitatea pachetului, categoria şi mai ales renumele hotelului", a explicat reprezentantul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Potrivit oficialului FPTR, din ce în ce mai mulţi români renunţă la vacanţa de Revelion şi strâng banii pentru un sejur în vară la mare, fie în ţară, fie în străinătate.

Mediafax