Oraşul Varna din Bulgaria a fost desemnat, miercuri seară, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Cluj-Napoca, drept Capitală Europeană a Tineretului în anul 2017, de către Forumul European al Tineretului, informează Mediafax.
   
Ceremonia de desemnare a titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2017 a avut loc, miercuri seară, la Cluj-Napoca, în prezenţa primarului Emil Boc şi a reprezentanţilor administraţiilor locale din oraşele candidate Cascais (Portugalia), Galway (Irlanda), Newcastle (Marea Britanie), Perugia (Italia) şi Varna (Bulgaria).
   
Preşedintele Forumului European al Tineretului, Peter Matjasic, a declarat că juriul tineretului european a stabilit drept câştigător oraşul Varna din Bulgaria.
   
"Varna are mai multe calităţi, a candidat de mai multe ori, cei de acolo au demonstrat că sunt creativi, chiar au crezut în acest proiect. Juriul a apreciat elemente de inovare socială, care îi include pe tinerii antreprenori. A contat în luarea acestei decizii spiritul de colaborare, motivarea, angajamentul tinerilor din Varna", a spus Matjasic. 
   
Ceremonia de desemnare a titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2017 a avut loc în cadrul Târgului de Organizaţii şi de Oraşe "Youth Fair", care se desfăşoară la Cluj-Napoca şi la care au participat peste 400 de tineri din Europa.
   
Forumul European al Tineretului reuneşte 99 de organizaţii de tineret din 49 de ţări.