Veste bună pentru amatorii plimbărilor pe Dunăre. Mehedinţi, vechea navă de croazieră, a fost modernizată şi face din nou curse pe fluviu, cu plecare din Portul Drobeta-Turnu Severin. Programul se face după dorinţele turiştilor, la fel şi traseul croazierei. Dar nava părăseşte portul doar dacă pasagerii au buget mare pentru distracţie. O oră de plimbare costă nu mai puţin de 500 de euro.

Nava Mehedinţi a părăsit şantierul acum 43 de ani, iar pe vremuri era mândria judeţului. După Revoluţie, a fost lăsată să ruginească pe mal. Compania de Navigaţie Fluvială Română a plătit un milion de euro pentru modernizarea ei, iar investiţia se vede cu ochiul liber. Acum, nava Mehedinţi se poate compara cu cele văzute pe Dunăre în Viena sau Budapesta. Nava Mehedinţi îi aşteaptă pe doritorii de o croazieră pe Dunăre cu patru saloane restaurant renovate, terase reamenajate şi o bucătărie complet utilată. Are cu o capacitate de 300 de locuri şi poate fi folosită însă şi pentru alte tipuri de evenimente.

Plimbarea, însă, nu este accesibilă pentru turişti, dacă nava nu se umple. Preţul este de aproximativ 500 de euro pe euro, dar suma se împarte la numărul de pasageri.

În România, croaziere pe Dunăre se fac doar în Deltă, de la Tulcea, pe cele trei canale mari, către vărsarea fluviului în mare, dar cu nave private. Un sejur de 3 nopţi, care include cazare şi trei mese, iar costul este de 950 de lei de persoană