Intrarea în Parcul Natural Bucegi va fi taxată cu suma de 5 lei, iar tichetul de intrare va fi valabil un an de zile, aşa că turiştii nu vor plăti de fiecare dată când vin pe munte în acest interval de timp. Conducerea rezervaţiei susţine că banii din biletele valabile un an de zile vor fi investiţi în intreţinerea perimetrului şi a traseelor, pentru a ecologiza zona şi a reface marcajele, în conditiile în care un milion de turişti vizitează anual zona.

La intrarea principală pe traseele turistice de abrupt din Buşteni, în Parcul Natural Bucegi, a fost inaugurat un nou centru modern de informaţii cu privire la traseele tematice şi turistice dar şi la patrimoniul natural, unde turiştii se vor informa despre natura speciilor şi a habitatelor din Parc. Reprezentanţii parcului, spun că biletul de intrare în Parcul Natural Bucegi va putea fi achiziţionat de la intrările principale, prin SMS sau online, iar rezervaţia nu va fi îngrădită, aşa că aceştia,  contează pe bunul simţ al vizitatorilor, rangerii vor patrula prin parc, iar cei găsiţi fără bilet vor fi rugaţi să achite taxa de 5 lei, cu specificaţia că minorii cu vârsta până în 15 ani,  sunt scutiţi de la plata taxei.

“Având în vedere valoarea mare a cheltuielilor pentru igienizare, pentru intreţinerea traseelor tematice şi turistice, în parteneriat cu salvamontul şi cu autorităţile locale, este necesar să instituim acest tarif de vizitare a Parcului Natural Bucegi. Preţul unui asemenea bilet va fi unul modic, în valoare de 5 lei pe sezon. Prin numărul mare de vizitatori, suma care va fi strânsă, va fi alocată managementului parcului. În momentul de faţă avem achiziţionate două aparate, la care turiştii îşi vor putea plăti tariful de vizitare, mai există şi posibilitatea plăţii făcută prin SMS, în format electronic. ”, ne-a spus Horia Iuncu – directorul  Parcului Natural Bucegi

Centrul de Vizitare găzduieşte permanent  expoziţii de floră şi faună unde vizitatorii au la dispoziţie aplicaţii practice şi hărţi interactive 3D, intrarea în centru fiind liberă. Investiţia pe două etaje, a Centrului de Vizitare, a costat aproximativ 3 milioane de euro, fiind executat din fonduri europene.