Muzeul Ţăranului Român a fost ilumintă în roz, miercuri seară, în cadrul celei de-a 14-a ediţii a campaniei "Iluminare în roz", desfăşurată de Fundaţia Renaşterea în lupta împotriva cancerului la sân.

Lumina a fost aprinsă de Loredana şi, ţinând cont de specificul clădirii alese anul acesta pentru campanie, sloganul a fost "Sănătate, că-i mai bună decât toate!".

"În fiecare an, la 1 octombrie, în peste 70 de ţări se iluminează în roz clădiri reprezentative, pentru a reaminti femeilor că prin control medical anual, cancerul poate fi învins. Evenimentul simbol al Fundaţiei Renaşterea ne oferă prilejul de a împărtăşi susţinătorilor noştri rezultatele celor 13 ani de activitate şi de a le transmite mulţumirile celor peste 200.000 de persoane care au beneficiat de serviciile noastre", a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei Renaşterea.

Alte două oraşe din ţară - Petroşani şi Târgu Jiu - s-au alăturat Capitalei, transmiţând mesajul luptei împotriva cancerului de sân prin lumina roz.

Începând din acest an, 1 octombrie este Ziua naţională de luptă împotriva cancerului de sân, conform unei decizii a Senatului, în urma demersurilor făcute de Fundaţia Renaşterea.

Muzeul Ţăranului Român urmează altor sedii ale unor instituţii importante din Capitală care au fost iluminate în roz de-a lungul campaniei: Ateneul Român (2001), Muzeul George Enescu (2002), Teatrul Naţional (2003), clădirea CEC (2004), Biblioteca Centrală Universitară (2005), Muzeul Naţional de Artă (2006), Cercul Militar Naţional (2007), Arcul de Triumf (2008), Institutul Oncologic din Bucureşti (2009), Palatul Parlamentului (2010), Palatul de Justiţie (2011), Banca Naţională a României (2012) şi Academia de Ştiinţe Economice (2013).

Câteva dintre clădirile reprezentative ale lumii care s-au "îmbrăcat" în roz sunt Empire State Building New York, Turnul Perla Orientului din Shanghai, Muzeul Britanic din Londra şi Opera din Paris.

Fundaţia Renaşterea a fost înfiinţată în anul 2001, aducând în atenţia publicului din România o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor: cancerul de sân. În urma activităţii susţinute, Guvernul României a acordat Fundaţiei Renaşterea, statutul de organizaţie de utilitate publică.

Fundaţia Renaşterea a fost premiată de Parlamentul European, în 2010, cu distincţia "Pearl of Wisdom", dar şi cu Premiul Special al Galei Societăţii Civile în 2008.