Berăria H, cea mai mare berărie din Sud-Estul Europei, situată în Parcul Herăstrău din Capitală, a fost inaugurată vineri.  Deschisă în spaţiul cunoscut drept Pavilionul H, berăria are o capacitate de aproximativ 2.000 de locuri în interior şi 1.000 de locuri în exterior.

Cu o investiţia iniţială de aproape 3 milioane de euro, amenajările celei mai mari berării au durat aproximativ şapte luni.

De asemenea, la berărie au fost angajate 120 de persoane.

Amenajarea şi elementele de decor reconstituie centrele vechi ale marilor oraşe europene, iar design-ul interior a fost realizat de Prographic Architecture Studio sub îndrumarea arhitectului Ştefan Alberto Bianco.

Pentru autenticitate, echipa de designeri şi arhitecţi a păstrat elemente ale spaţiului iniţial pe care le-au îmbinat cu elemente regăsite în cele mai cunoscute berării ale lumii.

Având în vedere dimensiunile generoase ale Berăriei H, resursele folosite pentru amenajare au fost impresionante. Interiorul berăriei este electrificat de peste 60 de kilometri de cabluri, iar dacă cineva ar alinia mobilierul de la intrarea în Berărie, ar ajunge de la Herăstrău până în Piaţa Victoriei.

Sursa: YahooNews