O linie de croazieră oferă călătorii în zona Arctică, neexplorată până acum de vapoarele de călători, începând cu vara anului 2016.

Vasele de croazieră vor pleca din Alaska, vor trece prin Marea Beaufort, prin Arhipelagul Arctic şi Groenlanda, înainte de a se opri la New York. În întreaga istorie a călătoriilor navale, doar 200 de vase au făcut acest drum.

Nava Crystal Serenity va pleca în acest voiaj cu 900 de pasageri la bord, în prima trecere a Pasajului de Nord-Vest. Doritorii vor fi obligaţi să scoată din buzunar între 15.500 şi 115.000 de euro pentru un bilet.

În urmă cu un an, vasul Silver Explorer, cu 132 de pasageri la bord, a făcut acest drum. A fost doar a 200 trecere a zonei din ultimul secol. Primul care a reuşit acest lucru, în 1906, a fost exploratorul norvegian Roald Admunsen, care mai târziu a fost şi primul om ajuns la Polul Sud. A doua traversare s-a petrecut abia în 1942.

Voiajul navei de lux va dura 32 de zile şi va acoperi un traseu de peste 4.000 de mile marine.

Călătoria nu este fără pericole. În urmă cu patru ani, nava Clipper Adventurer a eşuat în această zonă extrem de sălbatică, echipajul şi cei 118 de pasageri fiind salvaţi de un spărgător de gheaţă.